vrijdag 7 februari 2014

Serie-oplichter met landbouwmachines opgepakt

Foto ter illustratie. © anp.


De politie heeft woensdag in Posterholt (bij Roermond) een 34-jarige Duitser gearresteerd die verdacht wordt van grootschalige oplichting met landbouwmachines.

Hij zou alleen al sinds december 2013 negen dure landbouwmachines hebben besteld en laten transporteren naar verschillende afnemers, zonder daarvoor te betalen. Hij slaagde er steeds weer in met de buit te verdwijnen voordat de benadeelden merkten dat ze waren opgelicht. Dat maakte de Duitse politie vrijdag bekend.

Al sinds 2006 wordt de man in Duitsland gezocht wegens oplichting met een groot aantal landbouwmachines. Sindsdien wordt hij ook gezocht door justitie in Oostenrijk, België en Nederland. Eind vorig jaar dook hij vanuit België onder in het Duits-Nederlandse grensgebied. De Nederlandse politie slaagde er woensdag in de man in een vakantiepark in Posterholt aan te houden. Hij zal aan Duitsland worden uitgeleverd.

De man beschikte over valse papieren en verkopers liet hij geloven dat betaling geen probleem was. In een loods vonden agenten door oplichting verkregen toebehoren van landbouwmachines.

De arrestatie woensdag verhinderde een nieuwe oplichting. De man stond op het punt voor vele tienduizenden euro's een tractor te kopen bij een Nederlandse leverancier van landbouwmachines. Door ingrijpen van de politie werd het contract niet getekend.

De Duitse politie denkt dat hij nog veel meer op zijn kerfstok heeft.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten