woensdag 21 mei 2014

Amerikaans meisje 10 jaar na ontvoering weer opgedoken

Een Amerikaans meisje dat op haar 15de spoorloos uit haar huis in Californië verdween is na tien jaar weer opgedoken. Ze bleek al die jaren tegen haar wil te zijn opgesloten door een toenmalige huisgenoot.

De 41-jarige verdachte Isidro Garcia is gearresteerd op verdenking van ontvoering, verkrachting, ontuchtige handelingen met een minderjarige en vrijheidsberoving. De man woonde op het moment van de verdwijning in 2004 bij de familie van het meisje in huis.

Volgens de politie viel Garcia eerst de moeder aan, drogeerde hij het meisje en nam haar mee naar een huis waar hij haar in de garage opsloot. In de daaropvolgende maanden kreeg het meisje een nieuwe, valse, identiteit en misbruikte hij haar emotioneel en fysiek om haar te beletten te vluchten.

Huwelijk en kind
Garcia zou het meisje in 2007 zelfs tot een huwelijk hebben gedwongen,zo schrijft Fox News. In 2012 verwekte hij bovendien een kind bij haar.

Om de politie te ontlopen, verhuisde de man vaak. Ook vertelde hij zijn slachtoffer dat haar familie haar niet meer zocht en het land zou worden uitgezet als ze probeerde terug te gaan.

De nu 25-jarige vrouw, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, meldde zich bij de politie toen ze haar zus op Facebook had weten te traceren



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten