zaterdag 24 mei 2014

Vrouw in coma bevalt van gezonde baby

© ABC News.



Een Amerikaanse vrouw heeft een gezonde jongen gekregen terwijl ze al maanden in coma ligt. De vader legde de baby na de keizersnede bij de moeder op de borst zodat ze de eerste was die zou kennis maken met hun nieuwe aanwinst.

De 39-jarige Melissa Carlton raakte in maart in een coma door een tumor in haar hersenen. Ze was toen 26 weken zwanger. Sindsdien is ze niet meer bij bewustzijn geweest. Ze beviel donderdag in het ziekenhuis van de University of San Francisco van een jongetje dat de naam West kreeg.

'Ze was duidelijk nog steeds onder narcose, maar hij heeft ten minste als eerste haar geur geroken en haar huid gevoeld', vertelde de vader, Brian Lande, aan de nieuwszender ABC. Hoewel Carlton in coma ligt, kan ze haar ogen opendoen en in de handen van haar gezinsleden knijpen.

De tumor was goedaardig en is inmiddels verwijderd. De operatie was geslaagd, maar uit een toeval die ze voor de operatie had, ontwaakte ze niet. De moeder gaat nu naar een revalidatiecentrum en dokters hopen dat ze daar uit haar coma ontwaakt. De familie heeft een website geopend om geld in te zamelen voor de medische kosten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten