maandag 19 mei 2014

Stapels lijken in kelder geneeskundefaculteit Madrid

De vondst van zo'n 250 lijken in de kelder van een Madrileense universiteit heeft in Spanje tot ophef geleid. De lichamen waren bedoeld voor de anatomielessen voor de geneeskundestudenten. Ze lagen her en der op elkaar gestapeld, zonder hygiënische beschermingsmaatregelen.

De Spaanse krant El Mundo publiceerde vandaag beelden van de lijken (let op:schokkende beelden). Sommige lichamen lagen al jaren in de kelder van de Faculteit der Geneeskunde van de Complutense Universiteit in Madrid.

De lichamen lagen verspreid in een kelder waarvan de capaciteit lang geleden was overschreden. Veel van de lijken konden niet geïdentificeerd worden.

De afdelingsdirecteur zei dat hij geen mogelijkheden had om de lijken te cremeren, zoals gebruikelijk. Het personeelslid dat daarvoor verantwoordelijk was, is na zijn pensionering niet opgevolgd. Na gebruik bij de lessen bleven de lijken daarom onbeheerd liggen.

El Mundo schrijft over een 'macabere, niet te omschrijven tafereel'. De vondst heeft in Spanje de vraag doen rijzen hoe zoiets in een beschaafd land mogelijk is.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten