maandag 1 september 2014

Belgische postbodes helpen zoeken naar gestolen fietsen

© bpost.


In haar strijd tegen fietsendiefstallen krijgt de politie in België binnenkort hulp van de ongeveer 20.000 postbodes in het land. Zij krijgen een scanner mee die gestolen fietsen kan opsporen, zo meldt het Belgische postbedrijf.

Cyclosafe, heet het commerciele initiatief waarmee Bpost zijn steentje hoopt bij te dragen in de strijd tegen fietsdiefstallen. Het systeem werkt via een radiogestuurde computerchip die haast onzichtbaar kan worden aangebracht in of op het frame van een fiets. De CycloSafe-chip zal te koop zijn in het postkantoor of via de website van bpost.

Meezoeken
Wordt een fiets gestolen die met zo'n chip is uitgerust, dan zoeken de 20.000 postbodes die sowieso dagelijks het hele land doorkruisen automatisch mee. Dat doen ze via een scanner op hun smartphone. Die geeft automatisch een seintje zodra een gestolen fiets wordt gedetecteerd.

In België worden jaarlijks meer dan 30.000 fietsen als gestolen opgegeven. In werkelijkheid ligt dat cijfer veel hoger. Veel eigenaars besparen zich de moeite de fietsdiefstal bij de politie aan te geven




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten