maandag 1 september 2014

Ex-rockmuzikant en moeder strijdt mee met IS

YouTube screenshot van waarschijnlijk Sally Jones. De video is inmiddels verwijderd. © YouTube.


Een langdurig werkloze moeder van twee kinderen uit Chatham in Engeland, die ooit een loopbaan in de rockmuziek ambieerde, heeft zich in de strijd gestort van Islamitische Staat (IS) in het Midden-Oosten.

Dat meldde maandag de Britse krant Daily Mail op basis van vermeende internetboodschappen van jihadiste Sakinah Hussain die in werkelijkheid de 45-jarige Britse Sally Jones zou zijn. Ze trad in de jaren 90 in het zuidoosten van Engeland op als gitariste van een all-girlrockband genaamd Krunch.

Jones zou afgelopen jaar verliefd zijn geworden op een circa 20-jarige islamitische computerhacker, Junaid Hussain. Ze zou zich in 2013 met hem in het Syrische Raqqa, de 'hoofdstad' van de soennitische extremisten van IS, hebben gevestigd. Ze bedreigt volgens Britse media vandaar op internet christenen en joden met de dood, onder meer onder het pseudoniem Umm Hussain al-Britani. Zo staat er dat 'alle christenen moeten worden onthoofd met botte messen'.

Jones zou inmiddels zijn getrouwd met Junaid Hussain, een in Engeland gezochte computerhacker die het land ontvluchtte samen met 'hiphop-jihadist' Abdel-Majed Abdel Bary, een 24-jarige ex-rapper. Beide mannen zijn bij IS actief. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de moord in augustus op de Amerikaanse journalist James Foley.




Bron
Lees ook: Iraakse leger herovert IS-bolwerk Suleiman Bek
Lees ook: 'Britse rapper toch niet beul in video's van onthoofdingen"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten