donderdag 4 september 2014

Sokkeneter zorgt voor verbazing in dierenkliniek

Een aantal sokken die uit de maag van de hond zijn verwijderd. © Dove Lewis Emergency Animal Hospital.

Een röntgenfoto waarop de maaginhoud van een hond is te zien, zorgde laatst voor verbaasde gezichten in een dierenkliniek in de Amerikaanse plaats Portland.

Een Deense dog werd behoorlijk ziek nadat hij bijna 44 sokken had opgegeten, meldt OregonLive. De enorme hond bleef kokhalzen en overgeven, waarop zijn baasjes hem naar de dierenkliniek brachten. Na het maken van de röntgenfoto werd duidelijk dat de hond een vreemde massa in zijn maag had. Tijdens de operatie van bijna twee uur kwam de inhoud van een sokkenla tevoorschijn. De chirurg heeft sok voor sok de maag weer leeggehaald. Waar de helft van de 44e sok is gebleven blijft een mysterie.

Prijs
De kliniek noemt het 'misschien wel de vreemdste gebeurtenis ooit'. Ze vielen met het avontuur zelfs in de prijzen tijdens een jaarlijkse verkiezing van het tijdschrift Veterinary Practice News.

Inmiddels gaat het weer goed met de hond. Hij mocht een dag na de operatie de kliniek verlaten. Het is niet bekend of hij na het 'sokkenincident' van nieuwe kledingstukken heeft gesnoept.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten