dinsdag 2 september 2014

'IS onthoofdt Sotloff en dreigt ook Brit om te brengen'

© ap.


De Islamitische Staat (IS) heeft vandaag een video vrijgegeven waarop waarschijnlijk de onthoofding van de Amerikaanse journalist Steven Sotloff is te zien. IS dreigt in de nieuwe video ook de Brit David Cawthorne Haines om te brengen.


De terreurgroep had gedreigd Sotloff om te brengen als de Amerikaanse luchtaanvallen op IS-strijders in Irak zouden doorgaan. Sotloff werd in augustus 2013 in Syrië ontvoerd. Islamitische Staat onthoofdde onlangs al de Amerikaanse journalist James Foley. Ook daarvan werden beelden vrijgegeven, die wereldwijd tot ontzetting leidden.

De moeder van Sotloff deed vorige week in een videoboodschap aan Abu Bakr al Baghdadi, leider van IS, nog een emotionele oproep aan de terreurbeweging om haar zoon vrij te laten. 'We missen Steven enorm en willen dat hij veilig thuis komt. Hij is een onschuldige journalist en kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de acties van de Verenigde Staten', zei ze.

De video van vandaag werd gemeld door SITE, een organisatie die online activiteiten van terreurgroepen in de gaten houdt.




Bron
Lees ook: 'VS deden bijna niets om Sotloff vrij te krijgen'
Lees ook: 'Gruwelijk gemartelde Foley onderging ook nep-executies'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten