zaterdag 22 september 2012

Kopstuk Sharia4Belgium werkte voor Vlaamse minister

Het Brusselse kopstuk van Sharia4Belgium heeft nog gewerkt op een ministerieel kabinet. Kamal Afettat, die zich nu Abu Abdullah laat noemen, was in 2005 bode voor de toenmalige Vlaamse minister Fientje Moerman. Lang hield de man het niet uit. Hij moest na zijn proefperiode weg omdat hij te eigenzinnig was en weigerde om bevelen van een vrouw uit te voeren. Moerman bevestigt het bericht in de krant Het Laatste Nieuws maar wijst erop dat hij minder dan veertien dagen in dienst was.

Zijn doortocht kwam aan het licht bij een onderzoek van de krant naar de figuren achter Sharia4Belgium. De organisatie telt nu al 400 à 500 actieve volgelingen.

"Nog tijdens zijn proefperiode bleek dat hij professioneel niet voldeed. Zijn voornaamste taak bestond erin de post op het kabinet rond te dragen", aldus oud-minister Moerman in een mededeling.

Op advies van de kabinetssecretaris besliste Moerman om hem niet in dienst te houden als kabinetsmedewerker. Maar bij deze beslissing heeft geen overweging in verband met afkomst meegespeeld, klinkt het. Toen was ook niet te voorzien dat de man zeven jaar later zou opduiken als lid van Sharia4Belgium.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws moest de man vertrekken omdat hij veel te eigenzinnig was en weigerde om bevelen van een vrouw te ontvangen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten