dinsdag 18 september 2012

Zwangere basejumper valt te pletter bij afscheidssprong

Een basejumper uit Zweden die vier maanden zwanger was, is afgelopen weekeinde te pletter gevallen bij wat haar afscheidssprong had moeten zijn. De 37-jarige Wioletta Roslan kwam om het leven doordat haar parachute niet openging tijdens een sprong in het Zwitserse Stechelberg.

Dat meldt de Daily Mail. Roslan maakte de sprong aan de zijde van haar partner, Aleksander Domalewski. Ze sprongen tegelijkertijd van de Via Ferrata-klif, een van hun favoriete springplekken, ruim 300 meter hoog. Gedurende de val realiseerde Domalewski zich dat Roslans parachute niet open zou gaan en dat ze te pletter zou vallen.

In de Daily Mail zegt haar moeder dat ze volgens haar partner wanhopig had geprobeerd haar parachute te openen. Toen ze zich realiseerde dat het vergeefs was, had ze haar armen uiteengespreid in afwachting van de inslag.

Roslan was een bedreven beoefenaar van risicovolle buitensporten en was twee jaar geleden vanwege die hobby naar Zwitserland verhuisd. De krant omschrijft het slachtoffer als een 'adrenaline-junkie'.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten