vrijdag 8 maart 2013

Saoedische prinses moet Franse rekening met juwelen betalen

Een Franse rechter heeft besloten dat drie opslagruimtes vol met luxe goederen mogen worden opgebroken om de inhoud te verkopen en de openstaande rekeningen van een Saoedische prinses af te betalen. Het gaat om juwelen, kunst, kleding en lederwaren die Maha al-Sudairi in Parijs heeft opgeslagen en bij elkaar waarschijnlijk twaalf miljoen euro waard zijn.

Al-Sudairi, de voormalige vrouw van de overleden Saoedische kroonprins Nayef bin Abdul-Aziz Al Saud, is de afgelopen jaren vaker in het nieuws gekomen doordat ze haar rekeningen niet betaalde. In juni vorig jaar verbleef ze samen met zestig man personeel zes maanden lang in het Shangri-La Hotel in Parijs. Ze had een hele verdieping afgehuurd, waarvoor ze in totaal zes miljoen euro had moeten afrekenen. Omdat ze dit heeft nagelaten, is het hotel samen met nog zes andere crediteuren naar de rechter gestapt.

Een van hen, is Cinqieme Etoile, een bedrijf dat de prinses dagelijks van dertig wagens met chauffeurs heeft voorzien. 'We stonden een half jaar lang elke dag voor haar klaar', verklaard een woordvoerder van het bedrijf tegenover de krant Le Parisien. 'We wachten nog steeds op betaling. De mensen die wij hadden ingehuurd om de klus te klaren hebben ons weer aangeklaagd omdat zij ook nog geen geld hebben ontvangen.'

Een rechter in Nanterre heeft nu opdracht gegeven drie opslagplaatsen die de prinses heeft gehuurd open te breken. De inhoud wordt in beslag genomen en eventueel geveild om de openstaande rekeningen te betalen. Het laatste woord is hier echter nog niet over gesproken: de prinses maakt aanspraak op diplomatieke immuniteit.

Bron
Lees ook: Spullen van prinses geveild wegens miljoenenschuld

1 opmerking:

  1. De boel oplichten en jezelf verrijken ten koste van anderen. Doet ze dat ook thuis of alleen in het buitenland, vraag ik me af.

    BeantwoordenVerwijderen