dinsdag 5 maart 2013

Ikea haalt taarten uit handel wegens poepbacterie

Ikea heeft de verkoop van amandeltaarten met chocolade en butterscotch in Nederland en 22 andere landen uit voorzorg gestaakt, nadat in China coliforme bacteriën in het gebak waren aangetroffen. Dat zei een woordvoerder van Ikea Nederland dinsdag.

Coliforme bacteriën komen voor in uitwerpselen van mensen en dieren. De verontreinigde partijen zijn op last van de Chinese autoriteiten vernietigd. Volgens Ikea bestond er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De besmette partijen werden al in november in China aangetroffen. Door interne miscommunicatie raakte de internationale organisatie van de Zweedse meubelketen pas maandag op de hoogte. Toen werd de verkoop in de 23 landen onmiddellijk gestaakt, aldus de woordvoerder.

Het gebak werd geleverd door Almondy, een Zweedse leverancier van Ikea. Ikea gaat zelf testen uitvoeren om na te gaan of het gebak dat het nog in voorraad heeft, ook is verontreinigd.

Een week geleden maakte Ikea bekend in bijna heel Europa te stoppen met de verkoop van Zweedse gehaktballen, nadat Tsjechische autoriteiten paardenvlees in balletjes hadden aangetroffen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten