Een 18-jarige scholiere uit de Amerikaanse staat Californië heeft een manier bedacht om telefoons in hooguit 20, 30 seconden op te laden. Eesha Khare heeft zoveel indruk gemaakt met haar idee dat ze bij een internationale wetenschapswedstrijd meteen een prijs van 50.000 dollar in de wacht sleepte.
Omdat ze zelf het langdurig, urenlang opladen van haar eigen telefoon meer dan beu was, besloot ze na te gaan denken over een snellere manier. Ze kwam op de proppen met een klein elektronisch componentje, dat heel veel energie kan opbergen op een heel klein oppervlak. Het apparaatje van ongeveer een centimeter lang en een paar millimeter dik, kan de huidige telefoonbatterijen vervangen, zegt de in nanotechnologie geïnteresseerde Khare.
Volgens de middelbare scholiere kan haar vinding wel 10.000 keer herladen worden, gewone batterijen hooguit duizend keer. Volgens haar kan het superbatterijtje op den duur ook autoaccu's vervangen. Khare zegt dat Google al interesse heeft getoond in haar uitvinding.
Khare gebruikt het gewonnen prijzengeld om volgend jaar aan de prestigieuze Harvard University te gaan studeren. 'Ik ga de wereld in vuur en vlam zetten,' lacht ze in een tv-interview.
Bron zie foto
Geen opmerkingen:
Een reactie posten