woensdag 17 juli 2013

OM wil 12 jaar en tbs voor brandmoord Zeist

Een 31-jarige vrouw die in Zeist een vrouw in brand stak in december 2009, moet in hoger beroep 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen wegens moord. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag geëist voor het gerechtshof in Arnhem. Eerder legde de rechtbank in Utrecht 18 jaar cel op na een eis van 23 jaar cel.

Het 23-jarige slachtoffer werd op de galerij van haar flat in Zeist met benzine overgoten en in brand gestoken, waarna ze overleed.

In hoger beroep stellen deskundigen dat de vrouw aan een stoornis leed waardoor ze mogelijk niet wist wat ze deed. Andere deskundigen betwijfelen dat.

Eerder zweeg de vrouw in het Pieter Baan Centrum tegen psychiaters. Van een stoornis bleek zo niets, dus achtte de rechtbank haar geheel toerekeningsvatbaar. Mocht het hof haar ondanks de nieuwe inzichten nog altijd toerekeningsvatbaar achten, dan wil het OM een straf van 23 jaar cel zien, zoals eerder ook geëist.

Volgens het OM was de verdachte jaloers op het slachtoffer. De 23-jarige was verloofd met de man die zij heimelijk zelf begeerde. Het slachtoffer ging naar beneden toen er aangebeld werd met de mededeling dat er een pakket bezorgd was. Bij terugkomst op de galerij wachtte de verdachte haar op, overgoot haar met motorolie en stak haar aan. De verdachte zegt dat zij zich niets herinnert van haar daad.

De advocaat van de vrouw had in hoger beroep om de nieuwe onderzoeken naar een eventuele stoornis verzocht.

Het gerechtshof doet uitspraak op 14 augustus.

Bron
Lees ook: 'Aryan R. ontnam op gruwelijke wijze een leven'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten