zondag 14 juli 2013

Gigantische baby weegt 6,2 kilo bij de geboorte

De geboorte van Addyson Gale Cessna verraste eerder deze week de dokters in het Amerikaanse Armstrong County Memorial Hospital in Pennsylvania. Het pasgeboren meisje woog namelijk 6,2 kilo en mat 63,5 centimeter, meldt CBS Pittsburgh.

De dokters hebben nooit officiële cijfers bijgehouden van het gewicht van de baby's die er werden geboren. Ze geloven wel dat dit meisje de zwaarste baby is die er al geboren werd. Dokter Yannie Narcisse, die bij de keizersnede hielp, was erg onder de indruk: 'Iedereen dacht, zoals de meeste moeders dat hebben gedaan, dat moet pijn doen. En dat klopt, dit kind is gigantisch.'

Moeder Michelle zegt dat ze kampte met kwaaltjes en ongemakken tijdens haar zwangerschap, maar alles verliep redelijk vlot ondanks dat haar baby bijna dubbel zoveel weegt als de gemiddelde baby bij de geboorte. 'Ik ben heel gelukkig, ik kan het niet beschrijven.' Zij en haar man Mark verwachtten wel een groot kind, de tweeling J.J. en Ryan waren ook groter dan gemiddeld.

Volgens Guinness World Records was de zwaarste baby, geboren in 1879 in Ohio, ooit 10,77 kilo. Het kind stierf 11 uur na de geboorte. De zwaarste baby ooit die de bevalling overleefde, werd in 1955 in Aversa, Italië op de wereld gezet. Het kind woog toen 10,2 kg.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten