woensdag 17 juli 2013

Amerikaan wordt wakker als biljardair

Een flinke meevaller voor de 56-jarige Chris Reynolds uit het Amerikaanse Pennsylvania. Toen hij wakker werd en de balans van zijn bankrekening via de e-mail checkte, bleek hij in het bezit te zijn van 92.233.720.368.547.800 dollar. Dat is een slordige 92 biljard dollar (70 biljard euro). Het bleek een foutje van het Amerikaanse banksysteem PayPal.

Tegen de Philadelphia Daily News zegt Reynolds: 'Eerst dacht ik dat ik biljarden dollars schulden had.' Dat bleek niet het geval, hij was rijk geworden. 'Dat was me wel een verrassing.' Met het bedrag zou Reynolds meteen de rijkste man ter wereld zijn geweest zijn. Hij zou Bill Gates (73,9 miljard) en Carlos Slim (67,7 miljard) ruim voor blijven.

Helaas voor hem, het bleek een foutje, op de website van PayPal stond de rekening van Reynolds alweer snel op nul.

Toch houdt Reynolds een gelukzalig gevoel over aan de tijdelijke, virtuele rijkdom. Hij schonk meteen 30 dollar aan een goed doel. In het geval hij wel echt miljardair was geworden dan zou hij het geld hebben gebruikt om de staatsschuld af te betalen en, mits voor een mooie prijs, zijn favoriete baseballclub 'the Phillies' kopen.

Reynolds is al tien jaar klant van PayPal dat hij gebruikt om spullen op eBay, zoals vintage auto-onderdelen, te kopen en te verkopen. Normaal spendeert hij nooit meer dan 100 dollar per maand met PayPal.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten