vrijdag 8 mei 2015

Arabische coalitie kondigt aanval aan met pamfletten

Houthi-opstandelingen verbranden foto's van leiders van de VS, Jemen en Saudi-Arabië © reuters.


De Arabische coalitie onder leiding van Saudi-Arabië heeft vandaag met pamfletten een grote aanval op Jemen aangekondigd. De bevolking van de provincie Saada werd gewaarschuwd te vertrekken uit bepaalde districten, liet een woordvoerder van de coalitie vandaag weten.

Saada is een bolwerk van de Houthi-rebellen, die strijden tegen de troepen van de verdreven president Abd-Rabbu Mansour Hadi. De Arabische landen onder leiding van de Saudi's steunen Hadi en slaan met bombardementen terug.

Via pamfletten die uit vliegtuigen werden gegooid en berichten via de media werd de bevolking vooraf gewaarschuwd voor de aanstaande aanvallen. Vrijdag voerde de coalitie al verscheidene luchtaanvallen uit in Saada. Die zullen vrijdagavond tot de hele provincie worden uitgebreid, waarschuwde Saudi-Arabië. Saudi-Arabië liet donderdag weten een humanitair bestand van vijf dagen in Jemen te willen afkondigen. Voorwaarde is wel dat de Houthi-opstandelingen en hun bondgenoten de wapens ook neerleggen. De Saudische minister Adel al-Jubeir (Buitenlandse Zaken) zei vrijdag dat hij dat bestand dinsdag wil laten ingaan.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten