vrijdag 21 oktober 2011

Brit krijgt vergoeding voor wegbranden hart

© Thinkstock

In 2008 kreeg de, nu 51-jarige, Steve Edwards uit het Britse North Somerset last van zijn hart. Steves rikketik liep onregelmatig, dus ging hij naar zijn arts en moest hij uiteindelijk onder het mes. Dat laatste ging helaas niet helemaal goed en levert hem nu een flink bedrag op.
Tijdens de operatie glijdt de katheter, waarmee de artsen de hartoperatie uitvoeren, van zijn plaats en wordt, in plaats van het niet functionerende deel, het goede deel van Steves hart weggebrand. Onder de artsen ontstaat direct commotie.

Steve, versufd en slechts plaatselijk verdoofd, hoort dat er problemen zijn. 'Ik werd wakker geschud door een assistente, die me vertelde dat er problemen waren en er een pacemaker moest worden geplaatst', zegt Edwards. 'Ik wist niet precies wat er gaande was'.







10 weken
Dat het ruim 10 weken zou duren voordat hij die duidelijkheid kreeg, had hij nooit kunnen denken. Pas bij een controle krijgt Steve te horen wat de artsen met zijn hart hebben gedaan. 'Wat me nog het meest verbaasde, was het feit dat de fout niet direct werd toegegeven', zegt Steve.

Als klap op de vuurpijl wordt hem ook nog verteld dat de batterijen van zijn pacemaker elke zeven jaar moeten worden vervangen. 'Een ingreep die, naarmate ik ouder wordt, steeds meer risico in zich draagt'.

Ter compensatie heeft Edwards nu een bedrag van zes cijfers ontvangen. Hoe hoog het bedrag precies is houdt hij in het midden. Het ziekenhuis heeft van de fout geleerd en een aantal extra controles ingevoerd om dit soort pijnlijke fouten in het vervolg uit te sluiten. (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten