maandag 17 oktober 2011

Lesbisch koppel remt bij zoontje (11) hormonen af zodat hij geslacht kan kiezen


Een lesbisch koppel uit Californië remt de hormonen van hun 11-jarige zoon af opdat het kind de vrije keuze krijgt zijn ware geslacht te achterhalen. Op die manier wordt zijn puberteit uitgesteld en heeft hij meer tijd om deze beslissing te nemen.
Tammy is 11 jaar oud, maar zijn geslacht is volgens zijn ouders nog niet bepaald. Die beslissing moet hij zelf kunnen nemen en daarom krijgt hij medicatie om zijn hormonen te blokkeren en de puberteit uit te stellen. Volgens aanhangers van de therapie heeft de behandeling slechts kleine effecten en is het nuttig bij kinderen die nog onzeker zijn over hun geslacht.

"Kindermishandeling"
Maar de controversiële methode krijgt ook veel kritiek. Zo zijn 11-jarige kinderen nog niet in staat om cruciale beslissingen te nemen zoals het veranderen van geslacht. Ouders moeten hen volgens tegenhangers dan ook niet aanmoedigen. "Dit is pure kindermishandeling", zegt Dr. Paul McHugh aan FoxNews. "Het is hetzelfde als een liposuctie uitvoeren op een kind met anorexia."







Ook over de neveneffecten en het risico dat de ouders van Tammy nemen bestaat heel wat twijfel. Volgens Dr. Manny Alvarez, medisch adviseur van FoxNews, kunnen de hormoonremmers ook gevolgen hebben voor de gezondheid en de groei van het kind. "Op lange termijn kunnen zijn hormonen zich abnormaal gaan gedragen, dreigen vasculaire problemen en is er zelfs een risico op kanker."

"Als dit kind op het einde van zijn puberteit van geslacht wil veranderen, dan bestaan er manieren om dat te doen", zegt Dr. Alvarez. "Maar op de leeftijd van 11 jaar breng je de gezondheid van het kind in gevaar."

Genitaliën verminken
De ouders zien echter geen enkel probleem. Tammy - vroeger heette hij nog Tommy - begon de voorbije zomer aan de behandeling en zal pas rond zijn veertiende of vijftiende in zijn puberteit terechtkomen. Op zijn derde zou Tommy gezegd hebben dat hij een meisje was en op zijn zevende probeerde hij volgens het koppel zijn genitaliën te verminken. Na overleg met therapeuten werd beslist de afremmende medicatie in zijn bovenarm aan te brengen, een proces dat ieder jaar moet worden herhaald.

Sommige specialisten stellen dat kinderen hun geslacht vaak op jonge leeftijd in vraag stellen, maar dat ze die mening herzien in hun puberteit. Anderen denken dat de lesbische ouders een slechte invloed op hun zoontje uitoefenen en dat het kind met twee mama's automatisch gaat denken dat hij ook een meisje is. (gb)

Bron:

Lees ook: Lesbisch koppel: Tommy (11) moet Tammy kunnen worden 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten