donderdag 20 oktober 2011

Koppel dat 72 jaar getrouwd was, sterft hand in hand


Een Amerikaans koppel uit Iowa is vorige week met een uur verschil gestorven in het ziekenhuis. Gordon en Norma Yeager, 72 jaar getrouwd, stierven hand in hand.
Op de dag dat ze afstudeerde van de middelbare school, zei Norma Stock 'ja' op het aanzoek van Gordon Yeager. Ze trouwden op 26 mei 1939. "Ze waren erg ouderwets", vertelt zoon Dennis Yeager. "Ze geloofden in het huwelijk tot de dood hen scheidt."

Het koppel kreeg in totaal vier kinderen. "72 jaar samen blijven in uitzonderlijk", zegt de oudste dochter Donna. Ze vertelde hoe haar vader de pleziermaker was en haar moeder de moederkloek. "Hoe meer ze werkte, hoe meer ze lachte", vertelt Dennis.






Het koppel verliet hun huis vorige week om naar de stad te gaan. Maar dat is hen nooit gelukt: ze raakten betrokken in een auto-ongeluk. Gordon stierf om 15u38, terwijl hij de hand van zijn vrouw vasthield. Om 16u48 stierf Norma.

Ook in hun kist hielden Norma en Gordon elkaars handen vast. Ze zullen worden gecremeerd en hun as wordt gemengd. (hlnhollywood/adb)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten