maandag 17 oktober 2011

'Vermiste Duitse avonturier opgegeten door kannibalen'

© FACEBOOK

De zeilexpeditie van de 40-jarige Stefan Ramin en zijn vriendin Heike Dorsch (37) is op wel erg lugubere wijze afgelopen. Het Duitse koppel dat al sinds 2008 op reis was, legde aan op het Frans-Polynesië eiland Nuku Hiva. Stefan ging op pad met een lokale gids, maar keerde niet terug. Vermoed wordt dat de avonturier is opgegeten door kannibalen.
Vriendin Heike heeft verklaard dat Stefan met de lokale gids Henri Haïti op pad ging om op geiten te jagen, zo meldt de Engelse The Telegraph op zijn website. Haïti keerde terug met de mededeling: Er is een ongeluk gebeurd, hij heeft hulp nodig. De vrouw ging mee om te kijken wat er gebeurd is, maar Haïti heeft haar vervolgens vastgebonden aan een boom en aangerand.






Geroosterd
Heike wist te ontsnappen en lichtte de politie in. De politie zocht op het eiland naar Stefan. Zo werden botten, tanden, gesmolten vullingen en kledingstukken bij een kampvuur in een verlaten vallei gevonden. Experts zouden hebben laten weten dat Ramin in stukken is gehakt, is geroosterd en opgegeten door kannibalen. DNA-onderzoek moet uitwijzen of de resten inderdaad van de Duitser zijn.

Een team van 22 politieagenten en het leger is ingezet om de nog altijd verdwenen gids te vinden. Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten op de hoogte te zijn van de zaak en heeft contact met de lokale autoriteiten.

Bevolking geschokt
Lokale media op het eiland melden dat de bevolking geschokt is door het incident. Op Nuku Hiva wonen een kleine 3000 mensen. Hoewel het eiland een geschiedenis kent van kannibalisme, zou het al lange tijd niet meer voorkomen. (Willeke Tersteeg)

Bron:

Lees ook: 'Kannibalisme? We eten liever hotdogs dan mensen' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten