donderdag 20 oktober 2011

Miljoen Amerikanen deden zelfmoordpoging in 2008


Meer dan een miljoen volwassen Amerikanen hebben in 2008 geprobeerd, zonder succes, om zichzelf het leven te beroven. Meer dan anderen 1,2 miljoen hebben gedacht aan zelfdoding, zonder de gedachte in daden om te zetten. Dat onthult een rapport van gezondheidsautoriteiten, dat vandaag gepubliceerd werd.
Bij jonge volwassenen tussen 18 en 29 jaar kwamen de gedachten aan zelfdoding en de pogingen het vaakst voor. Ook blijkt uit het onderzoek van het federale Centers for Disease Controle and Prevention (CDC) dat vrouwen vaker aan zelfdoding denken, of het proberen te doen. Het zijn echter de mannen die zichzelf het vaakst van het leven beroven.






In 2008 hebben 35.000 Amerikaanse volwassenen een einde aan hun leven gemaakt. Dat meldt dokter Alex Crosby, een van de auteurs van de studie van CDC, op basis van de laatste federale statistieken. Geografisch gezien vinden de meeste zelfdodingen plaats in de oostelijke staten van de VS. In die gebieden denken de Amerikanen ook vaker suïcidaal dan hun landgenoten aan de Oostkust en in het zuiden van het land. (afp/adb)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten