maandag 17 oktober 2011

Record: 100-jarige loopt marathon uit

Fauja Singh © ap

Een honderd jaar oude atleet heeft gisteren in Canada de marathon van Toronto uitgelopen. Fauja Singh, geboren in India, voltooide de ruim 42 kilometer lange race in ruim acht uur. Hij kwam zes uur later over de eindstreep dan de winnaar, de Keniaan Kenneth Mungara.
Singh was de laatste die finishte, maar haalde met zijn prestatie wel het Guinness Book of Records. Nog nooit heeft iemand die zo oud is een marathon uitgelopen. Het was Singhs achtste marathon. Hij maakte zijn debuut op de klassieke afstand op 89-jarige leeftijd. Zijn persoonlijke record, acht jaar geleden gevestigd in Toronto, staat op 5 uur, 40 minuten en 1 seconde.

Dat hij ook nu nog in vorm is, bewees Singh afgelopen donderdag toen hij acht verschillende wereldrecords vestigde voor lopers in de leeftijdscategorie 100-plus, variërend van de 100 meter tot de 5000 meter. Singh wil graag meedoen in de estafette die volgend jaar de olympische toorts naar Londen brengt. Dat deed hij eerder in 2004 bij de Spelen in Athene. (Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten