dinsdag 24 april 2012

Kraker bouwt fraaie (maar illegale) boomhut

Maak in de video hieronder kennis met de HemLoft, de eivormige boomhut van kraker Joel Allen. Gelegen in de Canadese bossen in Whistler, lijkt dit het perfecte vluchtoord. Alleen heeft Allen het opgetrokken op een illegale plek en overziet hij vanuit zijn boomhut de mooiste rijkeluisvilla's van het westen van Canada.

Allen, een computerspecialist die timmerman is geworden, maakte eerst een proefmodel van zijn plan om het te testen op de sterkte en duurzaamheid ervan. Waarna hij op een maandenlange zoektocht trok naar de perfecte bomenpartij. Omdat hij de nodige financiën ontbeerde, besloot hij het boomhuis te creëren in de bossen van Whistler, op een stuk grond dat aan de Canadese staat toebehoort.

Afstand
'Het was niet makkelijk om de juiste plek te vinden', aldus Allen. 'De plaats moest voldoen aan een checklist die ik had opgesteld, waarbij het belangrijkste criterium de afstand tot een openbare weg was. Die mocht niet te groot zijn, maar ook niet te klein zodat de boomhut uit het zicht van het verkeer lag en je de wagens niet hoort voorbijrijden. Een ander niet te onderschatten criterium was de vorm van de hut. Dat moest die van een ei zijn, zodat de woonst past in de omgeving. Pas toen ik de omgeving zag, beslist ik dat een eivorm het best zou zijn.







Waarheid
Waarop de jarenlange en dure bouw ervan begon. Duizenden dollars kostte het Allen, al pikte hij via het internet ook vele gratis materialen op. Uiteindelijk werd de HemLoft geboren. Op de vraag van een vriendin waarom Allen de boomhut gebouwd heeft, antwoordt de man dat hij op zoek was naar 'een vorm van rationalisatie die hem er minder gek zou doen uitzien'. Toen de vriendin vroeg waarom hij de hut écht neerplantte, stelde Allen dat hij 'voor het eerst in zijn leven de waarheid onder ogen moest zien. Ik wou gewoon iets cool bouwen. Maar omdat de hut op staatsgrond staat, behoort ze technisch gezien niet aan mij toe. Het lot van de hut is onzeker.'

Slopen
Drie jaar lang hield Allen het bestaan van de HemLoft geheim, maar nu ze helemaal af is wil hij zijn creatie met de wereld delen. Al kan dat voor de nodige problemen zorgen. 'Misschien komen mensen me nu wel opzoeken. En als de verkeerde mensen me vinden, ben ik waarschijnlijk verplicht de hut te slopen. Daarom ben ik aan het denken over oplossingen om de HemLoft tentoon te stellen en ze legaal te maken. Al moet ik realistisch blijven en besluiten dat het kraken is op Whistler Mountain, met zicht op de mooiste luxevilla's in het westen van Canada. Misschien heb ik toch niet zo'n sterke zaak.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten