woensdag 25 april 2012

'Vermiste Madeleine McCann mogelijk nog in leven'

Het sinds 2007 vermiste Britse meisje Madeleine McCann is mogelijk nog in leven. Dit heeft de Londense politie vandaag gezegd. Madeleine verdween kort voor haar 4de verjaardag toen het gezin op vakantie was in Portugal. Ze zou nu 9 jaar moeten zijn.


De Scotland Yard heeft sinds kort de beschikking over 40.000 documenten (zo'n 100.000 pagina's) over de verdwijning van Madeleine McCann. Het team van 35 detectives, die de stukken momenteel doorspit, heeft daarom goede hoop eindelijk de zaak op te lossen.

'De kans hierop was nooit groter', zegt Andy Redwood, die leiding geeft aan het onderzoek. Het betreft documenten van privédetectives die door de familie McCann zijn ingehuurd, de Portugese en de Britse politie. Bij het onderzoek van het bewijsmateriaal zijn 195 nieuwe aanwijzingen gevonden. Ook zouden er mogelijk nieuwe bewijzen zijn.

Redwood vertelt vanavond in een interview met de BBC over het nieuwe onderzoek. 'Ergens in dit materiaal ligt het antwoord.' Volgens persbureau AP heeft hij gesproken over aanwijzingen die erop duiden dat het meisje ontvoerd kan zijn door criminelen.

Scotland Yard heeft een nieuwe foto van Maddie, zoals ze er nu uit zou zien, vandaag op Twitter en haar internetsite geplaatst. De fotomontage is in samenwerking met de familie van Madeleine gemaakt.

Bron  zie foto

Lees ook: Taxichauffeur: 'Ik vervoerde een meisje dat op Maddie leek'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten