woensdag 29 mei 2013

Geknutseld apparaat spoort kanker in tien minuten op

Een Britse wetenschapper heeft in zijn garage een apparaat ontwikkeld waarmee in tien minuten bijna iedere infectieziekte of kanker opgespoord kan worden in het menselijk lichaam. Bijkomend voordeel is dat het apparaat, zo groot als een iPhone, goedkoop is en makkelijk te gebruiken. Dat meldt de Britse krant Daily Express.

Het handzame apparaat kan razendsnel tumoren en infectieziekten analyseren waardoor doktoren eventueel een uitgebreide diagnose kunnen stellen terwijl de patiënt even wacht.

Het apparaat, Q-POC genaamd, kost ongeveer 500 pond (585 euro) en kan een belangrijke rol gaan spelen in de behandeling van onder meer kanker. Daarom heeft de Britse overheid een flinke som geld uitgetrokken om het apparaat verder te ontwikkelen. Voor het gebruikt kan worden zal het machientje onder meer intensief getest worden. Maar voorspeld wordt dat de Q-POC een rol kan kan spelen in het verbeteren en verlengen van het leven van ongeveer 12,7 miljoen mensen met kanker en daarnaast het leven kunnen redden van miljoenen slachtoffers van infectieziekten.

Bron zie foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten