zaterdag 1 juni 2013

In dit Duitse café reken je af per minuut

In het Duitse Wiesbaden is recent een café geopend waar klanten betalen voor de tijd die ze er spenderen. Koffie, koekjes, thee en water zijn gratis, net als de toegang tot draadloos internet, is te lezen op de website van Oddity Central.

Het 'Time cafe'-concept komt overgevlogen uit Moskou, waar het ondertussen al een grote hit is. Inwoners en toeristen vinden er een rustige schuilplaats van het hectische leven op de straat, zonder kopzorgen over dure drankjes. Het enige dat telt is het aantal gespendeerde minuten.

Bij aankomst komt er 2 euro op je rekening, goed voor de eerste 30 minuten. Vervolgens betaal je 0,05 euro per minuut of 3 euro per uur. De koffie, die naar verluidt zeer lekker smaakt, is volledig gratis en ook voor thee, water en koekjes betaal je geen cent. Bezoekers van 'Slow Time' mogen bovendien hun eigen lunch en drank meebrengen of bijvoorbeeld een pizza laten leveren.

Eigenares Daria Volkova vertelt dat de klokken aan de muren doelbewust verschillende uren weergeven om mensen de tijd te doen vergeten en te focussen op ontspanning en interessante dialogen. Om de kostbare minuten of uren in het tijdcafé te vullen kun je gratis op het internet surfen of spelletjes spelen als Carcassone en Scrabble. 'Slow Time' heeft tot slot ook een degelijke collectie boeken om in te duiken.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten