maandag 27 mei 2013

Muzikant speelt gitaar terwijl hij hersenoperatie ondergaat

De Amerikaanse muzikant Brad Carter (39) heeft gezorgd voor een medische primeur door gitaar te spelen tijdens een hersenoperatie. De man onderging een behandeling tegen de ziekte van Parkinson.

Carter is tijdens de hele operatie bij bewustzijn gebleven. 'Ik wil ook in de toekomst nog platen opnemen en nog live op het podium staan, dus dit moet hopelijk helpen', aldus de muzikant. De man was de vijfhonderdste patiënt die deze operatie onderging in het Californische UCLA Medical Centre. Het ziekenhuis bracht de video van de operatie zelf uit en tweette er ook 'live' over.

Unieke ervaring
Carter was dus niet de eerste die de operatie bij bewustzijn onderging, hij was wel de eerste die tijdens de behandeling gitaar speelde. 'We zetten de electrode of pacemaker in een specifiek deel van het brein tijdens de operatie', aldus Dr Nader Pouratian. 'De patiënt houden we bij bewustzijn om te zien of we de juiste plek hebben waarbij de bevingen stoppen. Dat gaat de ziekte niet verhelpen, maar helpt wel tegen de symptonen.

Carter had zelf gevraagd of hij zijn gitaar mee kon nemen naar de operatiezaal. Om te zien of de stimulatie hem beter deed spelen. 'Een unieke ervaring.'


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten