donderdag 30 mei 2013

Zonnige zondag en stijgende temperatuur vanaf woensdag

De paraplu's en regenjassen kunnen weer in de kast want vanaf morgen neemt de kans op regen af. Zondag wordt dankzij een hogedrukgebied een zonovergoten dag en vanaf woensdag stijgen de temperaturen naar rond de twintig graden. Dat meldt Michiel Severin van weerbureau Weerplaza aan AD.nl. 'Het enige minpuntje is de koele noorderwind die zondag opsteekt'.

Vandaag is het nog grauw weer, maar vanaf dit weekend laat de zon zich steeds vaker zien. Een hogedrukgebied ligt momenteel op de loer en ligt zondag boven Nederland. 'Het wordt dan ook een hele aardige dag met veel zon', zegt Severin. Het enige minpuntje is de koele wind die vanuit het noorden opsteekt, dat maakt het niet zo fraai weer voor badgasten, maar het zijn wel de ideale omstandigheden voor watersporters'.

De temperatuur blijft zondag een beetje achter, want het wordt slechts14 graden en daarmee is het zo'n 6 graden koeler vergeleken met de normale waarden voor de tijd van het jaar. Maar daar lijkt vanaf woensdag ook verandering in te komen, want dan stijgt het kwik en kunnen we weer genieten van temperaturen rond en boven de 20 graden. Ook is de kans op regen minimaal, maar een enkel buitje blijft mogelijk. Plensbuien zoals die afgelopen dagen voorkwamen, blijven volgens Severin dan ook volgende week geheel uit.

Verwend
Aanstaande zaterdag begint de meteorologische zomer en het lijkt of we een hele slechte lente hebben gehad. 'Het geklaag van iedereen was geheel terecht, als je het weer vergelijkt met de afgelopen 10 tot 20 jaar', zegt Severin. 'Maar in de reeks vanaf 1901 is deze lente minder opvallend. De gemiddelde temperatuur scoort opvallend laag, maar kijken we naar het aantal dagen met mooi weer dan zijn er vele lentes geweest die een stuk beroerder waren. Kennelijk waren we, na al die mooie lentes van de afgelopen jaren, een beetje verwend geraakt'.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten