dinsdag 20 augustus 2013

'Amsterdam wil kinderen vanaf 2,5 jaar naar basisschool sturen'

De gemeente Amsterdam wil kinderen vanaf 2,5 jaar naar de basisschool sturen. De stad lanceert in het najaar een plan om peuterspeelzalen, voorscholen en reguliere kinderopvang samen te voegen in een basisvoorziening voor peuters van 2,5 tot 4 jaar oud. In de loop van dit schooljaar begint een proef op 10 scholen.

Dit meldt De Volkskrant vandaag. Kinderen met een taalachterstand krijgen dan wekelijks recht op vier dagdelen gratis opvang van 3 uur, alle andere kinderen twee gratis dagdelen. Amsterdam kent een relatief hoog aantal kinderen met een taalachterstand. Met ruim 6.300 peuters valt bijna de helft van alle 2,5 tot 4-jarigen in de stad in die categorie, terwijl het er landelijk 45.000 zijn. Volgens bestaande regelingen hebben zij nu al recht op minstens 10 uur voorschools onderwijs per week.

De gemeente laat echter aan Het Parool weten dat het besluit nog niet vaststaat. Men denkt na over een proefproject, maar voorlopig is daarover nog geen duidelijkheid, aldus een woordvoerder.Bron

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten