zaterdag 24 augustus 2013

Man krijgt per abuis honderdvoudig salaris

Een Amerikaanse man die zijn loon per vergissing honderdvoudig kreeg uitbetaald, weigert om dat geld terug te geven. Hij riskeert nu tien jaar cel. Dat schrijft de Houston Chronicle.

Cesar Jaime Saldivar, een 25-jarige vorkliftchauffeur, kon in februari zijn ogen niet geloven toen hij zijn loonbrief zag. Daarop prijkte het riante bedrag van 99.275 dollar, terwijl dat 992,75 dollar hoorde te zijn. Een grote vergissing van Texas Steel Conversion, het bedrijf waar Saldivar werkzaam is.

Na aftrek van voorheffing en sociale zekerheid bleef er voor Saldivar zo'n 55.000 dollar over, waarmee hij prompt een nieuwe bankrekening opende. Enkele dagen later haalde hij daar tot twee keer toe een grote som geld vanaf, van 20.000 en 25.000 dollar.

Toen zijn werkgever lucht kreeg van de vergissing, werd Saldivar verzocht om het geld via een regeling terug te geven. 'We hebben een kwartier met hem gepraat en geprobeerd hem te overtuigen het geld terug te geven', zo meldt de personeelsdienst van het bedrijf. 'Maar hij vindt dat hij niets verkeerd gedaan heeft. Hij zei ook dat hij een deel van het geld niet meer had en vroeg om wat bedenktijd.'

Het bedrijf liet het daar echter niet bij zitten en contacteerde de politie, die Saldivar zondag arresteerde. De man moest een borgsom van 10.000 dollar betalen en riskeert tien jaar cel voor diefstal.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten