maandag 19 augustus 2013

'We staan aan vooravond van periode met perfect zomerweer'

We hebben haar even moeten missen, maar morgen keert de zon terug. En hoe! Vanaf woensdag wordt zelfs de 25 graden weer gehaald. Het verantwoordelijke hogedrukgebied weet voorlopig van geen wijken en daarmee zit de zomer volgens Weerplaza stevig in het zadel.

Eerst trekken er vandaag vanuit het noordwesten wolken en buien over in een koele en onstabiele lucht, deze buien kunnen behoorlijk pittig zijn met onweer, hagel en windstoten. Vanmiddag is er in het westen al plaats voor opklaringen. Morgen volgt de rest van het land. Dan nestelt zich een hogedrukgebied in onze buurt. Het houdt buiengebieden op afstand en doet de wind geleidelijk naar het oosten draaien. Daarmee komt de aanvoer van droge en warme lucht op gang, voorspellen meteorologen.

Volgens Weerplaza staan we aan de vooravond van een periode met 'perfect' zomerweer. 'De gemiddelde Nederlander heeft het liefst een graad of 25 waarbij je 's avonds nog lekker in het zonnetje buiten kunt zitten. Welnu: vanaf morgen is dat het geval,' zegt weerman Michiel Severin in het AD.

Schommelt het kwik dinsdag tussen de 20 en 25 graden, tegen het einde van de week mogen we volgens hem temperaturen verwachten van 22 tot 27 graden. In het oosten van Noord-Brabant en in Limburg, de warmste plekken van Nederland, komt zelfs de 30 graden weer in zicht. 'Daarbij koelt het in de loop van de avond lekker af, zodat geen sprake is van verstikkende nachten zoals begin augustus.'

'Warmteonweders die het zomerweer verdrijven, hoeven we voorlopig niet te vrezen', zegt Severin. 'Ik zie niet direct een einde komen aan de invloed van het hogedrukgebied.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten