donderdag 22 augustus 2013

Toerist Machu Picchu overlijdt aan gevolgen hoogteziekte

Mortimer en zijn vrouw gingen Machu Picchu bezoeken. © thinkstock.


In Peru is een Britse man overleden aan de gevolgen van hoogteziekte. De 68-jarige Stephen Mortimer kreeg op 29 juli een fatale hartaanval toen hij samen met zijn vrouw in Aguas Calientes stond te wachten op de bus die hen naar de Incastad zou brengen. Machu Picchu ligt 2.438 meter boven zeeniveau in de Andes.

Mortimer had al dagen last van kortademigheid voor hij instortte bij de bushalte. Zijn dochter Kahtryn (23) zegt dat zijn symptomen acuter waren dan die van anderen in de groep waarmee hij en zijn vrouw reisden. 'Hij kreeg een hartaanval, maar die was het gevolg van de hoogte,' vertelt ze aan de Daily Mail.

Voor zijn weduwe Marian (59) werd de nachtmerrie nog erger toen ze het land niet mocht verlaten nadat hun paspoorten werden beschadigd in de wasserij van een hotel. Ze werd geweigerd op de eerste vlucht die ze boekte en moest noodreisdocumenten aanvragen voor ze meer dan een week later pas kon terugkeren naar huis, in Kirkbymoorside in North Yorkshire. Zes jongeren uit dezelfde groep annuleerden de rest van hun vakantie om haar gezelschap te houden in Peru.







Bron
Lees ook: Peru is naaktlopers bij historische stad Machu Picchu beu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten