woensdag 6 november 2013

Grootscheepse zoektocht naar hert met pijl in kop

© kos.


In de Amerikaanse staat New Jersey wordt met man en macht gezocht naar een hert waarvan de kop werd doorboord door een pijl. Men hoopt alsnog het gewonde dier te kunnen verzorgen.

Het dier werd gefotografeerd door Susan Darrah toen het zich met enkele andere herten ophield in haar achtertuin. 'Het arme beestje kan zich voeden en gewoon rondlopen', zegt de 64-jarige Susan. 'Ik heb geen bloedsporen gezien op de doorboorde kopje waardoor het risico op infecties me klein lijkt. Gelukkig maar'.

Verdoven en verzorgen
De vrouw heeft voedsel in haar tuin achtergelaten in de hoop dat het hert weer komt opdagen. Ze heeft de mensen van de New Jersey Division of Fish and Wildlife op de hoogte gebracht. Zij willen het dier verdoven om het te kunnen verzorgen zodat het weer zorgeloos kan ronddartelen in de vrije natuur. In New Jersey is het jachtseizoen met pijl en boog onlangs geopend.

Pijleend
Sliedrecht kende dit jaar de 'pijleend'. Het beest werd begin april beschoten met een kruisboog en zwom vervolgens weken rond met twee pijltjes door de nek. Een 18-jarige Sliedrechter bekende de beschieting bij de politie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten