donderdag 7 november 2013

Menselijke schedel met 'dood aan pedofielen' gevonden in Frankrijk

Stéphane Hirson, op een foto van augustus 1993. © afp.


In Antibes, aan de Franse rivièra, zijn menselijke botten gevonden van ten minste vier individuen. Onder de resten is een menselijke schedel waarop de vervaagde inscriptie 'dood aan pedofielen' te zien is. De Franse politie is een onderzoek gestart, meldt de Britse krant The Guardian vandaag.

De botten werden gevonden op zes meter onder de oppervlakte vlakbij de voet van een klif in Cap d'Antibes. Volgens inspecteurs hebben ze zeker tien jaar in het water gelegen. In februari werden de resten - een mannelijk dijbeen, een mannelijk en een vrouwelijk opperarmbeen, een schedel en een deel van een kaak - gevonden door een duiker. Het mannelijke opperarmbeen is van de in 1994 verdwenen Parijzenaar Stéphane Hirson, wezen dna-tests uit.

Volgens onderzoekers is het moeilijk om genetisch materiaal te verkrijgen van de gevonden botten, maar de botten zijn van iemand jonger dan 30, de schedel is van een man onder de 50 jaar.

Georges Gutierrez, de openbaar aanklager, zijn er nog veel vragen onbeantwoord, bijvoorbeeld waarom van elk persoon maar één bot is gevonden. Gutierrez kondigde gisteren een moordonderzoek aan.


Hirson werd in februari 1994 als vermist opgegeven, een paar dagen voor zijn 18de verjaardag. Hij verdween op weg naar een vriend nadat hij ontslagen was uit het psychiatrische ziekenhuis waar hij korte tijd verbleef. Hij had, volgens een familielid, geen reden om in dat deel van Zuid-Frankrijk te zijn, hij was onderweg naar Spanje. Op de schedel zou volgens een anonieme bron ook overblijfselen van een schuttersroos te zien zijn.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten