dinsdag 5 november 2013

Thuisbezorgd.nl accepteert bitcoins

© reuters.



Mensen die via thuisbezorgd.nl eten bestellen, kunnen nu ook betalen met bitcoins. De site accepteert de virtuele munt sinds dinsdag als betaalmiddel.

Bitcoin wordt gecreëerd door computers via wiskundige formules. Het 'hackergeld' lijkt steeds gangbaarder te worden. Zo liet een topman van eBay maandag weten het gebruik van bitcoins als betaalmiddel te overwegen. In sommige Nederlandse cafés kan ook al afgerekend worden met bitcoins.

Kip-en-ei
'Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen er gebruik van maken', zegt marketingmanager Imad Qutob van thuisbezorgd.nl tegen Tweakers. 'Het is een kip-en-ei-verhaal: zolang je nergens met bitcoins kunt betalen, zal de populariteit moeilijk groeien. We geloven dat meerdere partijen groot kunnen worden met online betalen. In 2009 voegden we ondersteuning voor Paypal toe, dat was toen ook nog niet zo groot als nu.'

De bitcoin is een vorm van elektronisch geld, waarmee wereldwijd op websites of zelfs in fysieke winkels kan worden afgerekend. Aan het betaalmiddel kleeft wel een zwart randje: uit onderzoek is gebleken dat criminelen de valuta ook gebruiken om geld mee wit te wassen. Volgens Thuisbezorgd.nl is dat echter geen reden om de bitcoin te weren als betaalmiddel.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten