maandag 4 november 2013

'Treinkaartje voor Poolse veelpleger was noodkreet politiemensen'



Het kopen door agenten van een treinkaartje naar Berlijn voor een Poolse veelpleger is een 'noodkreet' geweest van deze politiemensen. Dat vermoedt Kamerlid voor het CDA Eddy van Hijum. Hij hoopt staatssecretaris Fred Teeven dinsdag naar de Tweede Kamer te krijgen om vragen over de kwestie te beantwoorden.Fred Teeven.

De agenten waren de man liever kwijt dan rijk. 'Die agenten hebben het gevoel dat ze dweilen met de kraan open en met de handen gebonden op de rug problemen moeten aanpakken', aldus Van Hijum. Ze zagen geen andere mogelijkheden tot verwijdering, zelfs al pleegde de man 66 inbraken. 'Dat kostte enorm veel tijd en werk.'

De situatie is ook eigenlijk wel gek, aldus Van Hijum, want het streven is om ook bij lichtere vergrijpen mensen eerder te verwijderen. Dus wil de CDA'er van Teeven wel eens horen wat het beleid en de gang van zaken dienen te zijn.

Van Hijum zelf vindt de actie van de agenten in Almelo ook wel 'ongebruikelijk', maar houdt vol dat er moet worden gekeken naar wat erachter schuilt.

De korpsleiding vindt het ook 'niet de geëigende weg', maar toonde eveneens wel begrip. Minister Ivo Opstelten zei maandagavond de afkeuring van de korpsleiding te steunen. Ook wil hij nog voor de behandeling van zijn begroting later deze maand een brief sturen aan de Tweede Kamer over de aanpak van veelplegers in het algemeen en deze zaak in het bijzonder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten