vrijdag 8 november 2013

Hema komt met goedkope verzekering voor ziektekosten

© anp.


Mensen kunnen voortaan ook een zorgverzekering afsluiten bij de HEMA. De winkelketen heeft het pakket donderdag gepresenteerd. Het is voor het eerst dat een winkelketen deze verzekering onder eigen merknaam durft te verkopen.

Hema komt met een gecombineerd aanbod. De verzekering vanaf 89 euro per maand voor een basispakket is goedkoop en met de verzekeringspas krijgt de klant bovendien standaard tien procent korting op bijna alle aankopen bij de Hema. De premie daalt als klanten een hoger eigen risico nemen. Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel verzekeringen het verwacht te verkopen.

De verzekering is een samenwerking van de HEMA en verzekeraar Menzis. HEMA is niet de eerste winkelketen die de verzekeringsmarkt op gaat. Ook Kruidvat heeft een tijdje zorgverzekeringen aangeboden, maar is daar begin dit jaar mee gestopt. Die verzekeringen waren van OHRA.

Rookworst bij de notaris
HEMA maakte onlangs bekend notariszaken aan te bieden. Klanten kunnen via de winkels onder meer samenlevingscontracten en testamenten opstellen. Uit protest verkochten enkele notariskantoren rookworsten.

Vrijwel alle verzekeraars hebben inmiddels de premies voor de basisverzekering voor ziektekosten bekendgemaakt. Vergeleken met de tarieven van dit jaar gaan de premies komend jaar omlaag. Dat komt deels doordat de verzekeraars lagere kosten maken, maar is ook een gevolg van de harde concurrentie tussen de verzekeraars.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten