zaterdag 17 mei 2014

'Grootste dinosaurus ooit' in Argentinië opgegraven

De nieuwe dinosaurus is familie van de Argentinosaurus (illustratie). © thinkstock.


In Argentinië zijn botten opgegraven van wat mogelijk de grootste dinosaurus ooit was. Het beest was naar schatting 40 meter lang (van hoofd tot puntje staart) en 20 meter hoog. Het dier moet zo'n 77 ton hebben gewogen, 7 ton meer dan de laatste opgegraven 'grootste dinosaurus', meldt de BBC.

Het gaat mogelijk om een titanosaurus die heeft geleefd in de laatste dagen van het dinosaurustijdperk, zeggen wetenschappers. Een boer kwam de skeletdelen per toeval tegen in een woestijnachtig gebied nabij de oostelijke stad La Flecha. Onderzoekers wisten ongeveer 150 botten op te graven van zeven dinosaurussen. Geen van de skeletten is compleet.

'Gezien de grootte van de botten is deze dinosaurus het grootste dier dat ooit op aarde heeft rondgelopen', aldus een van de onderzoekers. De vorige grootste dinosaurus, de zogeheten Argentinosaurus, was eveneens een plantenetende dinosaurus die in hetzelfde gebied werd gevonden.




Bron

Foto: http://www.theguardian.com/science/2014/may/16/largest-dinosaur-unearthed-in-argentina




Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten