donderdag 15 mei 2014

Tiener verlost van gigantisch gezwel in gezicht

@Operation Smile

'Ik wil in de spiegel kunnen kijken en zien dat ik er anders uitzie.' Deze zware woorden sprak de 15-jarige Hennglise Dorvial uit Haïti voordat ze in de VS onder het mes ging om een gigantische tumor in haar gezicht te laten verwijderen..

Het gezwel ontstond vier jaar geleden rondom haar kaak, meldt The Mirror. Wat begon als een tumor met de grootte van een erwt, groeide uit tot een kolos van bijna twee kilo.

Hennglise stopte met school toen de tumor in een jaar tijd bijna dubbel zo groot was geworden. Haar zusje is naar eigen zeggen de enige vriendin die ze heeft.

Dure operatie
Zakenman Larry O'Reilly, die Hennglise ontmoette tijdens een reis naar Haïti, bekostigde een deel van de operatie om de tiener te verlossen van het gezwel. De rest werd betaald door het goede doel Operation Smile.





Volgens de chirurg die de tiener onder handen nam is het de grootste tumor die hij ooit heeft verwijderd. Een team van drie dokteren had 12 uur nodig om het gezwel te verwijderen.

Hennglise heeft bovendien veel geluk dat de tumor de basis van de schedel niet is binnengedrongen. De kans dat ze ooit zal kunnen zien met haar linkeroog, is evenwel uitgesloten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten