woensdag 10 september 2014

100 arrestaties wegens vervalsen paspoorten

© ANP.


Bij politieacties in zeven Europese landen zijn in totaal 100 personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vervalsen van paspoorten en andere identiteitsbewijzen. Dit heeft de politie van Beieren laten weten.

Agenten hebben gisteren in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Zweden, Griekenland en Portugal 37 gebouwen doorzocht. Daarbij zijn naast 57 vervalste documenten ook vuurwapens, drugs en gestolen sieraden gevonden.

De valse Tsjechische, Roemeense en Bulgaarse paspoorten en rijbewijzen werden voor 250 à 1500 euro verkocht in diverse Europese landen. Het brein achter de bende zouden een 40-jarige Moldaviër en zijn 34-jarige vrouw zijn.

Vooral Georgiërs
Politiekorpsen zijn nog op zoek naar het tweetal. Bij de arrestanten gaat het vooral om Georgiërs die de vervalste documenten distribueerden, en om de bezitters ervan.

'De kwaliteit van de documenten was erg goed', aldus het hoofd van de afdeling georganiseerde criminaliteit van de politie van de deelstaat Beieren. Bij routinecontroles vielen ze zelden op.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten