woensdag 10 september 2014

Extremisten dreigen Twitter-medewerkers om te brengen

Ter illustratie © anp.


Moslimextremisten dreigen medewerkers van Twitter om te laten brengen omdat het Amerikaanse bedrijf bezig is met een campagne om Twitteraccounts te sluiten van de extremistische groepering Islamitische Staat.

De bedreigingen kwamen van het inmiddels zelf gesloten account @dawlamoon, dat in verband wordt gebracht met Islamitische Staat. 'De tijd is gekomen om hun medewerkers rechtstreeks aan te vallen en ze te liquideren. Zij die dit uitvoeren zijn de slapende cellen des doods.'

In een andere tweet wordt gesteld dat 'het aanvallen van Twittermedewerkers op de agenda staat van de moedjahedien en de lone wolfs in Europa'.

Volgens de nieuwswebsite Vocativ.com, die veel onderzoek doet op internet, is het account waar de dreigementen vandaan komen van al-Nusra al-Maqdisia uit Jeruzalem. De groepering zou banden hebben met Islamitische Staat. Hoewel niet duidelijk is of het gaat om officieel beleid van Islamitische Staat, wordt al-Nusra al-Maqdisia wel veel genoemd in de onlineforums van IS, aldus Vocativ.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten