zondag 7 september 2014

Egyptische homo's opgepakt wegens 'losbandigheid'

In 2001 stonden in Egypte 52 jonge mannen terecht die beschuldigd werden van deelname aan een feest voor homoseksuelen. © epa.


De openbare aanklager in Egypte heeft de arrestatie geëist van zeven homoseksuele mannen. Zij worden verdacht van 'losbandigheid', een typering die in Egypte vaker wordt gebezigd als het homo's betreft. Naar twee van de zeven mannen wordt nog gezocht door de politie.

De zeven mannen waren te zien op een video van een trouwerij tussen twee homoseksuele mannen. De video verscheen in april op internet. De beelden worden door de aanklager beschreven als 'een duivels, schaamteloos feest'.Maar volgens website Youm7 waren slechts mannen in pak te zien die elkaar een ring gaven en elkaar knuffelden als vrienden.

In Egypte zijn homoseksuele relaties niet expliciet verboden, maar er wordt wel steeds naar manieren gezocht om openlijke homo's voor het gerecht te slepen. Vaak worden ze beschuldigd van 'ontucht' of 'schaamteloze openbare handelingen'.

In april van dit jaar werden vier mannen veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor ontucht. Ze hadden deelgenomen aan een feest voor mannen waar onder meer dameskleding en make-up werd aangetroffen.

In 2001 trok Egypte wereldwijde aandacht met de arrestatie van 52 mannen op een restaurantboot op de Nijl. Ze werden beschuldigd van deelname aan een homofeest. 23 van hen werden veroordeeld tot vijf jaar celstraf wegens immoreel gedrag en minachting van de godsdienst.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten