donderdag 11 september 2014

'Aangespoelde 9/11-armband is teken van overleden broer'

De armband die mensen dichter bij elkaar heeft gebracht. © Youtube, CBS New York.


Een metalen armband van een brandweerman die overleed tijdens de aanslagen op het World Trace Center op 11 september 2001, is een aantal dagen geleden aangespoeld op een strand bij New York.

Marlene Quinn liep biddend op het strand van Robert Moses State Park om God om vrede en comfort te vragen. Toen zag ze de armband verschijnen nadat een golf terugspoelde in de zee. Voor Marlene was dit een teken van haar in april overleden broer Michael, die ook een brandweerman was.

Op de armband staat de tekst 'Michael J. Otten. F.D.N.Y. Ladder 35 9/11/01' gegraveerd. Toevallig dezelfde naam als haar broer, maar Marlene herinnerde zich ook de naam Michael Otten. Hij was het enige slachtoffer van 9/11 die uit Islip, een stad in New York kwam. Marlene en haar broer groeiden ook op in deze stad.

Onverwacht pakketje
Marlene traceerde het adres van de familie Otten. Zij bleken vlakbij de buurt te wonen waar Marlene en haar broer opgroeiden. Ze stuurde de armband op naar de familie, die verbaasd was door het onverwachte pakketje. 'Het was zeer verrassend, omdat er zo'n lange tijd over heen is gegaan,' zegt Marion Otten, de weduwe van de brandweerman.

Herinnering aan jeugd
De zoon van de brandweerman, Jonathan Otten, verloor de armband tien jaar geleden op het strand. 'Het is een herinnering aan mijn jeugd. Ik kan me herinneren dat ik de armband ongeveer drie jaar heb gedragen, voordat ik hem kwijtraakte,' vertelde hij aan een Amerikaanse nieuwszender. 'Het is geweldig om dit terug te hebben in de familie.'

De familie Otten en Marlene hebben afgesproken om met elkaar in contact te blijven. Ze willen elkaar helpen om over het verlies van hun dierbaren heen te komen. De twee zonen van het slachtoffer van de terroristische aanslag zijn allebei van plan om ook brandweerman te worden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten