zaterdag 13 september 2014

Paus: Derde Wereldoorlog wordt misschien al uitgevochten

Paus Franciscus op de Italiaanse oorlogsbegraafplaats Redipuglia. © epa.


Er is nu wellicht sprake van een Derde Wereldoorlog die in hoofdstukken wordt uitgevochten. Dit heeft paus Franciscus vandaag gezegd op de Italiaanse oorlogsbegraafplaats Redipuglia, waar werd herdacht dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog uitbrak.

Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk hekelde de 'planners van terreur' en de wapenhandelaren die zaken doen met de oorlog. 'In hun hart staat geschreven: wat maakt het mij uit?', aldus Franciscus.

In Redipuglia, de grootste oorlogsbegraafplaats van Italië vlakbij de grens met Slovenië, liggen meer dan 100.000 Italianen begraven die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld. 'Als ik hier sta, op deze plaats, kan ik alleen maar zeggen: oorlog is gekte', aldus de paus volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

De Argentijnse paus van Italiaanse komaf had eerder al verteld dat hij van zijn grootvader 'veel verhalen vol leed heeft gehoord'. Giovanni Bergoglio vocht tijdens de Eerste Wereldoorlog mee in de Piave-slag tussen Italië en Oostenrijk-Hongarije.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten