woensdag 10 september 2014

'Verenigde Staten bereid tot luchtaanvallen in Syrië'


© ap.

De Amerikaanse president Barack Obama is bereid tot luchtaanvallen in Syrië over te gaan om de extremisten van Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Dit is een onderdeel van de strategie die Obama in een toespraak morgen om 03.00 uur (onze tijd) bekendmaakt, volgens bronnen in het Witte Huis.

Amerikaanse vliegtuigen zouden dan samen met de luchtmacht van de Syrische president Bashar al-Assad dezelfde vijand bombarderen. Maar Obama zal beklemtonen dat Washington ook de Syrische oppositie tegen Assad steunt. De VS verlenen steun aan tegenstanders van Assad die overvleugeld zijn door IS.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius liet vandaag weten dat Frankrijk bereid is deel te nemen aan luchtaanvallen tegen IS. IS is een 'grensoverschrijdend gevaar dat zich helemaal tot ons grondgebied kan uitstrekken', zei Fabius. Hij liet weten dat zijn land 'als het nodig is zal deelnemen aan militaire luchtacties'.

Vrijdag brengen de Franse president François Hollande en Fabius een bezoek aan Irak. Maandag organiseert Frankrijk een internationale conferentie rond de vraag hoe IS gestopt kan worden.




Bron
Lees ook: Legerbaas: VS willen ons er graag bij hebben

Geen opmerkingen:

Een reactie posten