maandag 8 september 2014

'NS-poortjes kunnen gevaarlijk zijn'

De toegangspoortjes op de NS-stations kunnen gevaarlijk zijn. Het probleem is dat je bekneld kunt raken in het poortje, en dat is de afgelopen maanden een aantal mensen overkomen. Een vrouw liep zelfs een hersenschudding op.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Vorige maand klapte de deurtjes van de poortjes in het gezicht van een vrouw bij station Almere Centrum toen iemand voordrong. Ze raakte bewusteloos en moest met een hersenschudding naar het ziekenhuis. Ook op station Amsterdam Amstel was het foute boel. Een jongen kreeg ook de deurtjes in zijn gezicht. Zijn nieuwe bril raakt daarbij beschadigd.

Botsing
Deze incidenten staan niet op zichzelf, zegt belangenorganisatie De Maatschappij voor een Beter OV. 'Er gaat geen maand voorbij of er wordt wel geklaagd door mensen die zich bezeerd hebben aan zo'n poortje', vertelt een woordvoerder.

De NS laat weten dat de poortjes aan alle veiligheidseisen voldoen, maar weigert RTL Nieuws de veiligheidsrapportages te laten inzien. Een woordvoerder laat wel weten dat reizigers die schade hebben geleden, die mogelijk door de NS vergoed krijgen.

Uiteindelijk zullen 82 NS-stations werken met toegangspoortjes. De perrons op stations Woerden, Almere Centrum, Houten, Enschede en Rotterdam Alexander zijn alleen maar te bereiken via de toegangspoortjes.




Bron: video

Geen opmerkingen:

Een reactie posten