dinsdag 4 november 2014

Duitse geheime dienst: IS gevaarlijker dan al-Qaeda


Gerhard Schindler, baas van de Duitse geheime dienst BND. © afp.


De soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) vormen momenteel de gevaarlijkste terreurorganisatie ter wereld, gevaarlijker nog dan al-Qaeda. Dat heeft de baas van de Duitse geheime dienst BND, Gerhard Schindler, vandaag gezegd tijdens een congres van geheime diensten in Berlijn.

'We weten dat IS momenteel de meest vermogende, best georganiseerde en best bewapende terroristische organisatie is', aldus Schindler.

Terreur
IS 'beheerst en gebruikt het hele scala van de terreur, van klassieke terreuraanslagen tot grootscheepse, perfect geplande militaire operaties', aldus Schindler. Wat IS van andere terreurorganisaties onderscheidt, is ook 'de enorm mensonterende ruwheid van zijn optreden'. IS maakt principieel geen gevangenen, maar vermoordt zijn tegenstanders. Massaexecuties zijn schering en inslag, aldus de BND-baas.

Gevangen vrouwelijke yehidi's en christenen worden 'op grote schaal onder dwang met strijders van IS uitgehuwelijkt of gehouden als slavinnen'', aldus Schindler. Kinderen van 13 of 14 jaar oud worden als kindsoldaten ingezet bij gevechten.




Bron
Lees ook: Duitse rapper en jihadist te zien op onthoofdingsvideo IS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten