zaterdag 8 november 2014

Rekening van duizenden dollars door vergeten bril'

Een fles Screaming Eagle deed het gezelschap de das om. © kos.


Een etentje met vrienden in een restaurant in New Jersey had een onverwacht einde voor Joe Lentini. Hij bestelde een fles wijn in de overtuiging dat die 37,50 dollar (30 euro) kostte. In werkelijkheid stond er 3.750 dollar (3.000 euro) op de kaart. Meneer Lentini was zijn bril thuis vergeten.

De man trakteerde twee vrienden in het Borgata Hotel Casino & Spa in Atlantic City. Het gezelschap bestelde een maaltijd en Joe Lentini vroeg de dienster welke wijn ze hierbij zou aanraden. 'Ze toonde een fles en ik vroeg hoeveel die kostte. 'Zevenendertig-vijftig', antwoordde ze', vertelt hij aan NJ.com. 'Ik weet niks van wijn en had m'n bril niet bij. Maar 37,50 leek me schappelijk'.

Aan het gezellige etentje kwam een abrupt einde toen de rekening werd gepresenteerd. De fles Screaming Eagle Oakville uit 2011 bleek 3.750 dollar te kosten.

Hartaanval
'We kregen een collectieve hartaanval', zegt Don Chin, een van de gasten van meneer Lentini. 'We probeerden de serveerster en vervolgens de manager te overtuigen van het misverstand en iets van de prijs af te dingen. We kregen te horen dat 2.200 dollar (1.775 euro) de laagst mogelijke prijs was. We hebben toen maar besloten om de rekening onder ons drieën te verdelen'.

'En weet je wat?', besluit de arme Joe Lentini. 'Het was niet eens zo'n lekkere wijn. Hij was goed, dat wel, maar niet om van achterover te vallen'.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten