zaterdag 8 november 2014

Vader redt dochtertje net op tijd uit handen van kidnapper

© ap.


In de Amerikaanse staat Utah is gisterochtend op het nippertje een tragedie vermeden, toen een onbekende man een 5-jarig meisje uit haar slaapkamer probeerde te ontvoeren. Het is de ultieme nachtmerrie van elke ouder, maar voor een stiefvader werd het bijna realiteit. Hij werd net op tijd wakker door het geluid van de deur en kon de dader, die op de vlucht sloeg, confronteren. Het meisje mankeert naar verluidt niets.

De 46-jarige Troy Morley zou rond 4.30 uur het huis van het gezin zijn binnengeslopen via een zijdeur die niet op slot zat. Hoewel hij aanvankelijk in de kelder door enkele bezittingen rommelde, zou hij vervolgens de slaapkamer van het meisje hebben opgemerkt en haar uit bed hebben gehaald. Dat meldt de plaatselijke politie. Door het geluid van de krakende treden van de trap en de voordeur die openging, werd de vader wakker en kon hij zijn 5-jarige dochter op het nippertje redden. 'Wat ben je van plan, dat is mijn dochter!' schreeuwde de man, terwijl hij Morley door de voortuin achterna zat.

Morley, die 1.80 meter groot is en zo'n 110 kg weegt, kon het meisje zonder problemen in bedwang houden. Hij ging er vandoor, maar kon uiteindelijk gepakt worden in een ander huis nadat een politiehond hem in de schouder beet.

Traumatische ervaring
Het gezin verklaart de man niet te kennen en geen idee te hebben wat hij van plan was met hun dochter indien hij had kunnen ontsnappen. De politie heeft voorlopig ook geen idee waarom de verdachte zich in het huis bevond, of hij wist dat het meisje er was op het moment van de inbraak en of hij gepland had haar mee te nemen. De man had buiten twee arrestaties voor rijden onder invloed geen eerdere criminele feiten gepleegd.

'Het is uiteraard een erg angstaanjagende en traumatische situatie', verklaart politieagent Dean Carriger tegenover de Daily Mail. 'Ons huis is een heilighdom en iemand die dan inbreekt en je kind ontvoert... het moet een van de ergste nachtmerries zijn van elke ouder. Als de ouders niet wakker waren geworden en op onderzoek waren gegaan, dan had de man gemakkelijk en onopgemerkt met het meisje kunnen vertrekken.'





Het is nog onduidelijk wat de man bezield heeft.© ap.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten